miércoles, 27 de octubre de 2010

NOEMÍ DE LA CALLE, SENSE PÈLS A LA LLENGUA

Per què han d’anar a votar els hospitalencs i hospitalenques el proper 28 de novembre?

L'administració autonòmica decideix en molts àmbits que ens afecten profundament en la nostra vida: educació, sanitat, treball, impostos... Hem d’anar a votar perquè d’aquesta manera podem triar com volem que es gestionin els serveis, i quines han de ser les prioritats polítiques. Hem d’anar a votar perquè si volem que la democràcia tingui veritable sentit, ens hem d'implicar. Si no volem que uns altres decideixin per nosaltres, si no volem que els polítics visquin d'esquenes a la gent, és fonamental que siguem exigents, que fem sentir la nostra veu. Sinó, tindrem quatre anys per penedir-nos-en. El nostre vot és un arma carregada de justícia.

Per què haurien de votar el vostre partit?

Haurien de votar a Ciutadans si s’hi senten representats amb el canvi que volem dur a terme a la política catalana, que no només és un canvi respecte al Tripartit, sinó respecte als trenta anys que portem de polítiques nacionalistes. El nostre model de Catalunya no és el de la confrontació territorial amb la resta d’Espanya, ni el de les imposicions i prohibicions, el nostre model és el d’una Catalunya de tots, plural, i oberta. I la política que volem dur a terme es progressista, que treballi pel benestar de la gent i centri tots els esforços en solucionar els problemes reals, i no a fer discursos patrioters que només serveixen als interessos d'una classe política allunyada de les persones. Tots aquells que vulguin una política que es dediqui a oferir solucions als problemes importants, que es plantegi votar a Ciutadans.

Què aporta la seva presència, com a hospitalenc/-a, a la candidatura del seu partit?

Aporto el compromís d'una ciutadana que considera que la democràcia ha d’estar al servei de les persones. I per a això, cal que portem a terme política que incideixin en la igualtat d’oportunitats de tots, en la llibertat, i en la justícia social. És un compromís amb unes idees que són compartides per molts hospitalencs, molts dels quals s’abstenien a les eleccions o es senten traïts per la deriva nacionalista del PSC. Però també vull deixar clar que no estic a les llistes per a aportar una d'hospitalenca per càlculs electorals: vaig ser escollida per unes primàries a les que podien participar tots els companys del partit de la província de Barcelona, per anar en aquesta posició.

Quin avenç destacaria de l’obra de govern d’aquests darreres quatre anys?

El Govern no s’ha centrat a gestionar els problemes reals dels ciutadans sinó a la construcció nacional: obrir delegacions de la Generalitat a l’estranger, a posar multes lingüístiques, a criticar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Això va culminar amb una manifestació encapçalada per Montilla amb el lema independentista de “Som una nació, nosaltres decidim”. En no ocupar-se dels problemes reals, han contribuït a que es pateixin encara més els efectes de la crisi econòmica. Exemples d’aquesta pèssima gestió han estat la Llei d’Educació i la mala aplicació de la Llei de Dependència. I això és només el principi ja que el PSC comença a parlar del copagament en la sanitat pública catalana. És per posar-se a tremolar que l’alternativa a aquest Govern sigui Convergència, perquè les diferències entre els uns i els altres són mínimes.

En què s’ha equivocat més el Govern la passada legislatura? I l’oposició?

El govern ha viscut d'esquenes a la societat. S'ha dedicat als seus interessos partidistes prescindint de les necessitats de la gent i fins i tot del estat de dret, tot tractant d'imposar una visió uniforme de Catalunya. En definitiva ha traït els seus votants perquè enlloc de dur a terme una política progressista, ha continuat amb la construcció nacional iniciada per Pujol. El PSC ha emulat a Convergència, i en aquest sentit l’ha deixat descol•locada. L’oposició real han estat els diputats de Ciutadans, que hem criticat aquesta construcció nacional perquè restringeix les llibertats, descentra el debat polític d’allò que afecta a la gent, i destina molts diners a promoure el nacionalisme en detriment de tenir uns serveis i prestacions socials amb més recursos.

Com valoreu les tendències que assenyalen les enquestes? Seríeu capaç de fer una porra?

Hi ha dues tendències que valorem molt positivament i que les entenem molt relacionades. La primera és la forta davallada del PSC, producte de la seva constant traïció als votants. La segona el creixement de Ciutadans, que ens confirma com alternativa necessària per als electors. Confiem en assolir un grup parlamentari decisiu.

Si el seu partit no obté la majoria absoluta, quin pacte postelectoral privilegiarà el vostre partit?

El nostre partit no està obsessionat en governar, en tocar poder, sinó en transformar la política, representar els ciutadans i construir un futur millor. Només donarem suport a un govern que treballi per una Catalunya de tots on la principal prioritat sigui el benestar de les persones. I per descomptat no donarem suport a polítiques nacionalistes excloents i impositives.

Quines han de ser les prioritats polítiques de la propera legislatura?

Hem de sortir de la crisi, definint un model econòmic més just i més estable que permeti generar ocupació i combatre l’atur. Cal sortir de la crisi i millorar els serveis públics i les prestacions social per fer una societat de major benestar i justícia social. Cal centrar el debat polític en la gestió de la realitat i abandonar el debat identitari: Catalunya som tots, i l’administració ha d’estar al servei dels seus ciutadans, sobre la base de l'estat de dret i les llibertats cíviques.

A què us podeu comprometre amb la ciutadania de l’Hospitalet si sortiu elegit/-da?

Em comprometo a deixar-me la pell defensant les idees que he anat exposant al llarg de l’entrevista a treballar pel progrés de les persones i, sobretot, a no vendre aquestes idees amb la que vull representar als ciutadans per cap càrrec polític. No penso fer de la política la meva professió. Ja en tinc una: sóc comptable.

Què li podeu dir als ciutadans descontents amb la política?

Que els principals responsables de la situació de la política som els propis ciutadans. Hem d’implicar-nos per no deixar que es degradi, per no permetre que es converteixi en un cau d'oportunistes. Hem de ser exigents i comprometre'ns. És molt còmode queixar-se i després no fer res, quedant-nos a casa. Qui viu de la política ja li està bé, menys haurà de treballar per mantenir-s'hi. Si nosaltres mateixos no fem res, ningú vindrà a fer-ho per nosaltres. Si volem una veritable democràcia haurem de fer-la realitat participant-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario